Reklám

Gombák

Nagyireceptje.com - receptek a nagyi konyhájából

Aranytinóru



Jellemzés: Világosbarna, domború, végül lapos kalapja 5-6 cm-es. Bőre igen korán repedezik és az egyre több szögletes repedés hézagaiban a kalapbőr alatti pirosas húsréteg kilátszik.

Csöves rész: Nevét az aranysárga, citromsárga csöves termőrétegről kapta, amely azonban később olajbarnás lesz, nem fut le a tönkre.

Tönk: A karcsú, gyakran görbülő, barnássárga tönkön vörös sávozottság látható. Nyirkos időben a kalapot gyakran sárga, fehér vagy szürke penész szövi át. Se az ilyent, se az idős példányokat ne együk!

Szag és íz: Csak az egészen fiatalok ehetők, de azok sem különösen jóízűek.



Aranytinóru

Napi vicc

Reklám

Mystat





Partnerek:

Fedezd fel a
természet szépségeit!


Copyright © 2013. Extra7 all rights reserved

Gomba.wyw.hu - Gombák Hun-Web Linkek Magyar Honlap Linkek Linkkatalógus Hiteltörlesztés Google PageRank LinkBank

Powered by Extra7.