Reklám

Gombák

Nagyireceptje.com - receptek a nagyi konyhájából

Kétspórás csiperke



Jellemzés: Több mint kétszáz éve kezdték termeszteni ezt a gombát a francia kertészek. A termesztés során olyanná lett, amely ma már alig emlékeztet a gomba vadon ma is előforduló alakjaira. A termesztőüzemből a piacra kerülő kétspórás csiperke többnyire fehér kalapú. A komposzthalmok, út menti árkok, kerítések, legelők, erdőszéli vadcsapások mentén termő példányok kalapja piszkosbarna, világos peremmel. A kalapbőr sugarasan szálas vagy széles pikkelyekkel felszakadozik. Kalapja csak ritkán nagyobb 10 cm-esnél, rugalmas, vastag húsú.

Lemezek: Sűrűn álló, felkanyarodó, előbb rózsaszínűek, halvány hússzínűek, kifejlődve sötétbarnák,

Tönk: fehér egyenletesen vastag, gallérja fölfelé álló. Fehér húsa lassan halvány rózsaszínűre változik.

Termőhely és idő: Tavasztól őszig terem, de csak helyenként gyakori.



Kétspórás csiperke

Napi vicc

Reklám

Mystat





Partnerek:

Fedezd fel a
természet szépségeit!


Copyright © 2013. Extra7 all rights reserved

Gomba.wyw.hu - Gombák Hun-Web Linkek Magyar Honlap Linkek Linkkatalógus Hiteltörlesztés Google PageRank LinkBank

Powered by Extra7.